Treffideitti.com

Lue Match.comin kattava infopaketti tästä! Katso onko Match sinulle vai sopisiko sinulle joku muu treffipalsta.

Match kokemuksia ja arvostelu

Lue artikkelimme Match.comista, niin näet suoraan onko palvelu sinulle sopiva.

Match.comin hyvät ja huonot puolet

Tietoa Matchista

Match.com on luultavasti maailman tunnetuin deittisivusto. Palvelun avulla moni on jo löytänyt elämänkumppaninsa. Palvelu sai alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 1995, silloin kun Internet ei vielä ollut yhtä suosittu kuin tänään. Matchin suosio ei kuitenkaan ole laantunut vuosien aikana, vaan sivusto on usein maailman viidensadan suosituimman sivuston joukossa vieläkin.

Suomessa Match aloitti jo vuonna 2002, joten on tämäkin palvelu yksi vanhimmista Suomessakin. Pohjoismaiden päämaja löytyy Tukholmasta. Match ei ole ehkä ihan yhtä suosittu kuin esim. E-Kontakti tai Suomi24 treffit, mutta jäseniä palvelussa kyllä riittää. Matchia pyörittää iso Yhdysvaltalainen yhtiö, eli palvelua on turvallista käyttää. Matchin emoyhtiö omistaa myös mm. Tinderin.

Kenelle Match sopii?

Match sopii sinulle, jos olet hakemassa seuraa tositarkoituksella. Tämä näkyy myös yleisesti palvelun ilmeessä. Pääosa käyttäjistä jotka tulevat vastaan etsivät vakituista seurustelusuhdetta tai elämänkumppania. Rekisteröinnin jälkeen ylläpito tarkistaa jokainen profiili, eli palvelussa on harvemmin häiriökäyttäjiä ja yleisilme on siisti sekä asiallinen. Koska Match.com on kansainvälinen palvelu, voit myös hakea deittiseuraa ulkomailta.

Pienemmällä paikkakunnalla asuvat kannattaa ehkä hakea deittiseuraa toisesta palvelusta, koska Matchin käyttäjiä löytyy eniten pääkaupunkiseudulta tai muista isoista kaupungeista. Pienten paikkakuntien asukkaat kannattaa kokeilla onneaan esim. E-Kontakin palvelussa. Tyypillinen Matchin käyttäjä on 30 vuotta vanha sinkku joka etsii vakavampaa suhdetta. Koko palvelun ikähaitari on kuitenkin 20-55 välillä, joten täältä löytyy treffiseuraa kaiken ikäisille. Matchin sivuilta ei löydy tietoa siitä onko palvelussa enemmän naisia vai miehiä. Uskoisimme kuitenkin että tilastot ovat samanlaisia kuin muualla, eli miehiä on enemmän kuin naisia.

Alla näet kuvat rekisteröintiprosessin kaikista vaiheista. Matchin deittiprofiilin tekeminen on yllättävän helppoa vaikka saatkin käydä läpi aika monta sivua. Eteesi tulee kuitenkin vain monivalintakysymyksiä, joten pääset nopeasti etenemään. Lopussa on yksi ruutu jossa täytyy kirjoittaa minkälaista seuraa on hakemassa. Match vaatii että jokainen käyttäjä lataa profiiliinsa kuvan itsestään. Tämän on hyvä valinta, koska ilman kuvaa ei kannata lähteä hakemaan seuraa netistä. 

Miten rekisteröidyn Matchin palveluun?

Match.comiin pääset rekisteröitymään ilmaiseksi. Prosessi ei vie montaa minuutta ja pääset heti tämän jälkeen selaamaan palvelun sinkkuja. Rekisteröinti tapahtuu kolmessa vaiheessa, mutta tämä ei tarkoita että lomake on yhtä pitkä kuin Eliittikumppanilla. Profiiliin täytyy ilmoittaa oma sukupuoli sekä haettu sukupuoli, syntymäaika, maakunta, kaupunki, sähköpostiosoite sekä syy liittymiseen.

Kunhan olet täyttänyt kaikki nämä tiedot, siirryt vielä ohjattuun prosessiin jossa voi lisätä tietoja itsestäsi. Tässä voit lisätä haluatko lapsia, tupakoitko, juotko alkoholia ja mitkä kiinnostuksen kohteita sinulla on. Nämä kaikki tiedot kannattaa ehdottomasti täyttää, koska näitä käytetään kun sinulle etsitään “matcheja”. Voit tietenkin aina itsekin hakea palvelusta käsin eri jäseniä joihin haluat olla yhteydessä, mutta varmin tapa on antaa Matchin hoitaa tämä homma.

Match.comiin on pakko lisätä profiilikuva, jos haluat käyttää palvelua kunnolla. Tämä on hyvä idea, jota muutkin deittipalvelut voisivat harkita. Harvemmin tulet saamaan yhteydenottoa jos esiinnyt deittipalvelussa ilman kuvaa. Kannattaa siis laittaa kamera laulamaan jos haluat koittaa Matchin palvelua! Voit lisätä maksimissaan 5 profiilikuvaa. Kuva-albumeja voi myös lisätä jälkikäteen jos haluat lisää kuvia näytille.

Matchin eri ominaisuudet ja toiminnot

Match tarjoaa monta erillaista ominaisuutta ja toimintoa. Alla palvelun tärkeimmät ominaisuudet:

 • Monivalinnat ja vapaa kuvaus
  • Monivalintojen avulla voi kertoa itsestäsi ja mistä kaikesta pidät. Näiden avulla saat helposti kerrottua ammatistasi, ulkoisista ominaisuuksista, harrastuksista ja elämäntavoista.
  • Vapaan profiilitekstin puolelle voit täyttää 50-1500 merkin pitkän kuvauksen itsestäsi.
 • Oman profiilin kysymykset
  • Voit lisätä profiilisi kysymyksiä johon vierailijat voivat vastata. Kysymykset voit luoda itse tai valita ennalta määrätyistä vaihtoehdoista. Vierailija voi vastata kysymykseen vapaasti.
 • Viestintä
  • Voit olla yhteydessä muihin käyttäjiin joko viestillä, chatillä tai flirtillä. Profiileja voi lisätä omaan suosikkikansioon ja käyttäjille voi lähettää kuvapyyntöjä.
 • Affinity yhteensopivuustesti
  • Tämän testin avulla Match etsii sinulle sopivaa deittiseuraa. Täyttämisen jälkeen saat ehdotuksia jäsenistä jotka jakavat mielipiteesi, arvosi ja elämänkatsomuksesi. Tämä on nopea tapa löytää samanhenkistä seuraa.
 • Shuffle ominaisuus
  • Aikalailla sama toiminto kuin Tinderissä. Saat eteesi jäsenen kuvan ja perustiedot. Voit vastata suoraan kyllä tai ei. Näet kukan on tykännyt sinun kuvasta ja näet myös tykkääminen on molemminpuoleista. Shuffle on ehkä hieman pinnallinen tapa etsiä seuraa, mutta on nopea tapa löytää seuraa.

Match kokemukset

Testasimme itse palvelua ja mielestämme palvelun käyttäminen oli kaikinpuolin helppokäyttöinen. Matchin etusivu rekisteröityneille käyttäjille on selkeä ja näet suoraan kaikki mahdolliset toiminnot. Yläpalkista näet montako käyttäjää on paikalla, vierailut, vastaanotetut viestit, chatin, flirtit ja omat suosikit. Samasta paikasta löydät myös Affinity ja Shuffle toiminnot. Alussa suurin osa meistä lähtevät joko täydentämään omaa profiilia tai selaamaan palvelun sinkkuja.

Moni vierailijamme on päättänyt testata Matchin ilmaista versiota ja he ovat useimmiten olleet tyytyväisiä palveluun. Jos siis olet hakemassa seuraa toden teolla, voi Match olla sinulle oikein sopiva palvelu.

Paljonko Match jäsenyys maksaa?

Matchin maksettu jäsenyys maksaa:

 • 1 kuukauden jäsenyys maksaa 39,99€ kuukaudessa
 • 3 kuukauden jäsenyys maksaa 19,99€ kuukaudessa (yhteensä 59,97€)
 • 6 kuukauden jäsenyys maksaa 9,99€ kuukaudessa (yhteensä 59,94€)

Jos mietit pidempää jäsenyyttä, kannattaa sinun ehdottomasti ottaa 6 kuukauden paketti. Saat samalla rahalla yhtä pitkän jäsenyyden kun 3 kuukauden paketissa.

Maksun voi hoitaa joka maksukortilla tai Paypalin avulla. Jäenyys uusiutuu aina automaattisesti, mutta tämän voi kytkeä pois omissa asetuksissa.

Miten Match perusjäsenyys eroaa Plus- ja Premium-jäsenyydestä?

Perusjäsenenä voit:

 • Luoda oman deittiprofiilin.
 • Katsella muiden ihmisten profiileja.
 • Lähetellä flirttejä.
 • Lisätä muita suosikkikansioosi.
 • Käyttää Shuffle-toimintoa.
 • Lähettää Premium-jäsenille viestejä.

Plus-jäsenen edut:

 • Saat lukukuittauksen lähettämääsi viestiin.
 • Voit mennä offline-tilaan, jotta voit näkymättömästi selata muiden profiileja.
 • Voit merkitä itsesi poissaolevaksi.
 • Voit suodattaa yhteydenottopyyntöjä.

Premium-jäsenyyden edut:

 • Voit vapaasti viestitellä kaikkien jäsenten kanssa. Myös jäsenten kanssa jotka eivät ole maksaneet palvelusta.
 • Saat profiilisi esille muille jäsenille ensimmäisten joukossa.
 • Muut näkevät että olet Premium-jäsen.

Matchin käyttäjät ja profiilin yksityisyys

Käyttäjämäärältään Match on yksi Suomen suurimpia. Kuten aiemmin kerroimme, on palvelu tarkoitettu heille jotka etsivät seuraa tositarkoituksella. Kuten muissakin deittipalveluissa, on palvelun ikäraja 18v. Match.comista löytyy onneksi kaikenikäistä porukkaa, eli jokaiselle löytyy joku sopiva treffikumppani. 

Koska Match.com kuuluu suurelle pörssiyhtiölle, on yksityisyyteen ja turvallisuuteen satsattu kunnolla. Kuvasi ja profiilisi näkyy vain ja ainoastaan muille rekisteröityneille käyttäjille. Muiden kuvat saat näkyviin ainostaan jos olet lisännyt oman profiilikuvan, eli tätä voisi kutsua profiilikuvapakoksi. Tämä on mielestämme hyvä sääntö.

Nettitreffejä

Sisällysluettelo

Match.comin hyvät ja huonot puolet

Deittipalvelu

Usein kysytyt kysymykset

Kannattaako nettitreffit jos haluan oikean parisuhteen?

Jos etsit oikeaa parisuhdetta, kannattaa sinun todellakin rekisteröityä treffipalstalle! Deittipalveluissa voit rauhassa käydä läpi sopivia treffikumppaneita ilman mitään paineita. Vaikka löytäisitkin deittipalvelusta täydelliset treffit, ei se tarkoita että hän olisi se oikea. Pääset kuitenkin treffipalstan avulla vauhtiin ja voit heti etsiä itsellesi uuden treffikumppanin. 

Lasketaanko nettitreffit oikeiksi treffeiksi?

Nettitreffit on ehkä hieman harhaanjohtava sana. Nettitreffit ovat ehkä enemmän alusta jossa voi tavata ihmisiä, keskustella rauhassa ja sen jälkeen sopia oikeat treffit. Kaikki jotka luovat profiilin treffipalstalle ovat etsimässä itselleen seuraa, joten treffipalsta on hyvä keino avata keskusteluyhteys. 

Mitä jos tuttuni huomaavat löytävät profiilini treffipalstalla?

Seuran etsiminen netistä ei ole millään tavalla noloa tai erikoista. Voit hyvin mielin luoda profiilit niin moneen deittipalveluun kun haluat! Netti on nykyään suosituin paikka etsiä seuraa, joten täältä on aina hyvä aloittaa. Jos joku tuttusi pitää nettideittailua outona, ei hän varmaan itse ole tätä koskaan koittanut.

Jos en pääsekään treffeille?

Tämä mahdollisuus on aina olemassa. Jos et millään tavalla löydä sopivaa seuraa, voi olla että jostain syystä kelpuuta yhtäkään ehdokasta. Nettideittailuun kannattaa lähetä avoimin mielin tapaamaan uusia ihmisiä! Joillakin treffipalveluilla mainostaa treffitakuuta, mutta tähän kannattaa suhtautua varauksella.

Voiko nettideittailu olla vaarallista?

Nettideittailu ei sinänsä ole millään lailla vaarallista. Olet yhteydessä ainoastaan netin kautta ja voit lopettaa keskustelut aina silloin kun haluat. Varoituskellojen pitäisi soida jos toinen osapuoli ei ehkä ole se joka näkyy profiilikuvassa tai jos joku pyytää sinulta rahaa. 

Onko nettideittailu todellakin ilmaista?

Kyllä, pääset tutustumaan uusi ihmisiin netissä ihan ilmaiseksi. Monella palvelulla saa kuitenkin maksullisia lisäpalveluja jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi löytää sopivaa treffiseuraa. Jos et ole varma mistä treffipalstasta sinun kannattaisi aloittaa, voit tutustua Treffideitti.comin oppaaseen tästä.